Biarkan adunan di atas kuali beberapa minit sebelum dialihkan. Jika adunan belum masak sepenuhnya, ia akan ‘pecah’ ketika diangkat.
BAHAN-BAHAN:
4-5 biji pisang berangan
150 gm nestum
150 gm tepung gandum
Sedikit garam
Daun pisang
CARA MEMASAK:
1. Hiris pisang nipis-nipis dan lenyekkannya sehingga hancur.
2. Masukkan nestum dan secubit garam bagi melengkapi rasa. Gaul rata.
3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan sebati.
4. Panaskan kuali non stick. Letakkan daun pisang di atas kuali kemudian letakkan adunan lempeng pisang di atas daun pisang.
5. Pastikan api kecil, dan sentiasa balik-balikkannya.
rasa Update Terbaru sumber blogBlog viral Update Terbaru sumber blogBlog viral Update Terbaru sumber blogBlog viral Update Terbaru sumber blogBlog viral
Catat Ulasan
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.