Bahan-bahan:
200 gm ikan bilis – ditumbuk
2 biji bawang besar – ditumbuk
15 tangkai cili padi – ditumbuk
3 biji belimbing buluh – direbus dan ditumbuk
2 sm kunyit – ditumbuk
10 ml minyak masak
Garam secukup rasa
Cara menyediakan:
1. Mula-mula, panaskan minyak di dalam kuali.
2. Masukkan bahan-bahan yang telah ditumbuk.
3. Bubuh garam secukup rasa.
4. Kacau bahan-bahan ini sehingga garing dan bertukar ke warna agak kehitaman.
5. Angkat dan boleh dihidangkan.
saji
Update Terbaru sumber blogBlog viral
Update Terbaru sumber blogBlog viral
Update Terbaru sumber blogBlog viral
Update Terbaru sumber blogBlog viral
200 gm ikan bilis – ditumbuk
2 biji bawang besar – ditumbuk
15 tangkai cili padi – ditumbuk
3 biji belimbing buluh – direbus dan ditumbuk
2 sm kunyit – ditumbuk
10 ml minyak masak
Garam secukup rasa
Cara menyediakan:
1. Mula-mula, panaskan minyak di dalam kuali.
2. Masukkan bahan-bahan yang telah ditumbuk.
3. Bubuh garam secukup rasa.
4. Kacau bahan-bahan ini sehingga garing dan bertukar ke warna agak kehitaman.
Tambah kapsyen |
5. Angkat dan boleh dihidangkan.
saji
Catat Ulasan
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.